Zpravodajský blog Slavnosti Orla

I za deště se dá letět ;-)

22. 8. 2009 22:37
Rubrika: Z akce | Štítky: spolecentvi:orel , akce:slavnost-orla

Sobotní odpoledne a večer v Kroměříži na Slavnosti Orla se bohužel nesl částečně ve znamení deště. Ani to ale nepřekazilo průběh Slavnosti a program letěl stále dál a dál. ;-)


 

Mimo sportovních a tanečních workshopů byl dnešní program bohatý hlavně pro děti. Na hlavním pódiu pro ně byla připravena rozvička a posléze i pár nejšikovnějších špuntů zacvičilo se svými maminkami před očima mnohých návštěvníků;-) A i celý den tu právě pro děcka byly připraveny nejrůznější drobné aktivity...

Celé setkání je obdivuhodné věkovou škálou účastníků. Právě dnes přijelo ještě mnoho nových Orlů a Orlic ze všech koutů republiky. Mezi přijíždějícími nechyběli jak malé děti a dorost, tak ani babičky a dědečci, kterým ale z tváří sršelo neuvěřitelné nadšení a radost.

Celým dnem se také nesla historie Orla. Tu zmínil a vyzvidhl již na ranní mši Mons. Dominik Duka. Podrobněji pak byla účastníkům představena v několika blocích. Posledních dvacet let existence Orla a současnost shrnul pak starosta Orla Ladislav Šustr, který mimo jiné poznamenal, že jestli slovo starosta dříve vzniklo ze "starati se", dnes by se měl název vedoucí pozice v Orlu spíše odvozovat od slova radost.

A ani hudební nabídka nezůstala pozadu. Během dne vystoupila například Prokopská schola ze Žďáru nad Sázavou a skupina Šlapeto. Početný zástup pak ve večerních hodinách přilákala zpěvačka  Marta Kubišová, která svůj jedinečný hudební repertoár zakončila slavnou písní Modlitba pro Martu. V zápětí na ni navázala skupina Čechomor, které se podařilo deštěm trochu zkřehlé publikum pořádně rozproudit a zahřát.

Slavnost Orla vyvrcholí zítra, a to mší svatou slouženou na poutním místě Hostýn. „V novodobé historii Orla se jedná už o devatenácté setkání, kterého se pravidelně účastní několik tisíc lidí,“ řekl generální sekretář Orla Ladislav Kotík. Jedná se o druhou největší pouť v České republice.  „Letos bude mít pouť slavnostní nádech, neboť se bude konat u příležitosti výročí 100 let od založení Orla,“ prozradil Ladislav Kotík.

Zobrazeno 1302×

Komentáře

Meruňka

Děkuju moc všem organizátorům za jejich práci. Mohla jsem přijet až na sobotní část programu, ale opravdu to stálo za to! Moc se mi to líbilo!

vojtec

Tak prý i Hostýn byl moc pěkný;-)

Pavel Husák (yetti)

Prostě supr! Díky!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio